Leusink Safety
Zomerdijk 27 a
7942 JS Meppel
Tel: 0522 - 25 95 00

       

Uw boot lakken? Kies uit ons aanbod

Wilt u uw boot lakken? Leusink Safety is de specialist op het gebied van beroepsvaart en de watersport. Leusink Safety biedt hoogwaardige lak producten aan voor alle typen boten. Wij bieden u deskundigheid, persoonlijke benadering en advies op maat. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw boot snel en effectief te lakken. Onze medewerkers hebben uitgebreide kennis van lak en onderhoud. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Waar dient u op te letten bij het lakken

Leusink Safety weet als geen ander dat een boot lakken een kunst op zich is. U kunt uw boot met blanke lak lakken om de houtstructuur beter uit te laten komen. Daarnaast zorgt dit type lak ervoor dat uw schip meer glanst. Een boot kan het beste binnen gelakt worden. Indien deze klus buiten wordt uitgevoerd moet u er op letten dat de luchtvochtigheid niet al te hoog is. Er bestaat dan een grote kans dat de lak dof wordt. Daarnaast adviseren wij u om het zelfde type lak te blijven gebruiken. Indien uw boot gelakt wordt met een ander type merk dan kunnen de oplosmiddelen van de vorige lak opspelen. Het gevolg is dat er een rommelig oppervlak kan ontstaan. Na zes maanden is het echter veilig om over te stappen naar een ander type lak merk voor uw schip. Leusink Safety attendeert u graag op de volgende aandachtspunten:

  • U kunt de lak beter verdunnen als de lak te stroef is
  • Lak in meerdere lagen voor de beste bescherming en glans
  • Voorkom luchtbellen in uw lak door rustig te roeren
  • Strijk uw zachte kwast over een schone ruwe plank om losse haren te verwijderen
  • Kies er voor uw boot in de zomer vaker te lakken: blanke lak verdwijnt door zon

Wij informeren u graag over de verschillende lakproducten

Leusink Safety staat voor u klaar met advies en de beste lak om uw boot deskundig te lakken. Vakmanschap op maat is ons motto. U bent welkom in onze winkel. Voor vragen of meer informatie kunt u ons ook altijd telefonisch of per email bereiken.